Alex van der Lecq

Alex van der Lecq is een ervaren fotograaf en oprichter van La Lecq Fotografie. Hij werkt vanuit Voorschoten en Wassenaar.

 

''Fotografie met impact, dat is wat ik maak. Niet als doel op zich, maar vanuit een andere kijk op de werkelijkheid. Eigenzinnig, op zoek naar de essentie van het te fotograferen beeld. Beelden zijn voor mij immers als korte verhalen: snel, krachtig, verhullend en tegelijkertijd direct met een ruimte voor fantasie.

Ik kies voor indringende beelden, die de aandacht trekken en de kijker boeit. Hierbij ben ik altijd op zoek naar dat ene intense beeld in portretten. Een goede foto start bij het eerste gesprek, waarbij ik luister, doorvraag en meedenk. Hierbij hebben we het over de passende invalshoek, de juiste plek en de gewenste sfeer. 

Ik beschouw fotografie als kunst, dus pas wanneer ik het wederzijdse vertrouwen en de uitdaging voel ga ik gepassioneerd aan het werk.

Door een gedegen voorbereiding, te spelen met licht en dimensies en tot slot een bijzondere nabewerking tracht ik de beelden een unieke identiteit te schenken. Hierbij maak ik gebruik van de nieuwste digitale technieken en experimenteer ik met verschillende combinaties hiervan. 

Creaties die extra krachtig, intens kleurrijk of in sfeer versterkend zwart/wit zijn uitvergrotingen van essenties die mij keer op keer verassen.”

 

In opdracht of bestaand werk, u krijgt altijd een uniek beeld aan de muur: www.LaLecq-Fotografie.nl

 

Werken zijn altijd een unicum of een limited edition in een kleine oplage gedrukt en bewerkt op en in verschillende materialen.

Bekijk het werk van Alex van der Lecq

 in onze Webshop!